Welk CMS ga jij gebruiken op jouw website. Er bestaan veel soorten systemen waar jij uit kunt kiezen. WordPress is de bekendste en meest gebruikte CMS. Dit is niet voor niets. Er zitten ontzettend veel voordelen aan WordPress

Waarom WordPress

Voor het geval dat wij jou nog moeten overtuigen van de krachten van WordPress, een hele lijst aan voordelen!

  1. Open source: het is vrij te gebruiken en iedereen werkt elke dag mee aan het verbeteren van het systeem.
  2. Gebruiksvriendelijk: een van de redenen dan WordPress zo populair is, is omdat het ontzettend makkelijk te gebruiken is in vergelijking tot alle andere CMS systemen.
  3. Voor elke website geschikt: of je nou een grote webshop hebt of een kleine blog website. Alles is mogelijk.
  4. Geschikt voor SEO: ben je van plan veel aan SEO te doen, dan is dit in WordPress mogelijk. Er bestaan verschillende plug-ins (Yoast) om aan zoekmachine optimalisatie te doen.
  5. Veel plug-ins: naast Yoast zijn er nog tal van andere plug-ins die ervoor zorgen dat jouw website kan wat het moet doen.
  6. Veel informatie beschikbaar: doordat ontzettend veel mensen er gebruik van maken is het eenvoudig om online antwoord op je vraag te krijgen. Gratis en voor niets!
  7. Universeel: over de hele wereld kennen ze dit systeem. Ideaal als je een internationaal bedrijf hebt.
  8. Meerdere mediatypes: je kunt alle mediatypes toevoegen aan het systeem. Denk hierbij aan Youtube, Facebook, video’s enz.
  9. Beschermde website: er wordt constant gewerkt aan het verbeteren van WordPress. Zo zijn er regelmatig updates die ervoor zorgen dat je website minder kans heeft om gehackt te worden.
  10. Thema’s: je kunt zelf eenvoudig een website in elkaar zetten door standaard templates. Dit zijn kantenklare ontwerpen die jij enkel hoeft te voorzien van content.

WordPress op maat

Een belangrijk aspect zijn de plug-ins van WordPress. Wanneer jij niet een standaard website wilt, maar eentje met specifieke functies dan zijn deze plug-ins essentieel. Een WordPress website op maat vereist de nodige kennis. Ben jij de eerste dan wordt dit helemaal lastig. Er moet namelijk een nieuwe plug-ins voor jou ontworpen worden. Een WordPress plugin laten maken moet gedaan worden door een partij die gespecialiseerd is in dit systeem. Vergeet dan de prijsvechters, maar bel een aantal partijen op om hun naar hun kennis en vaardigheden te vragen.