Je bent tot de conclusie gekomen dat het beter is om iemand te zoeken die kan helpen met de teksten voor je website. Je bent dus op zoek naar een goede tekstschrijver. Je zoekt iemand die begrijpt wat je nodig hebt, die goede content kan bijdragen voor je website, die precies kan verwoorden wat jouw producten of service toevoegen. Maar waar kan je zo iemand vinden?

Eigen omgeving

Het is altijd aan te raden om in je eigen omgeving te informeren of er professionele tekstschrijvers beschikbaar zijn. Sociale media zijn daar erg handig voor, vooral de zakelijke platforms zoals LinkedIn bieden veel mogelijkheden. Je hoeft maar het woord ‘tekstschrijver’ in de zoekbalk in te vullen en je krijgt een lijst van connecties (in eerste of tweede graad) die als tekstschrijver werken. Vraag hen of ze kunnen helpen of je misschien kunnen doorverwijzen. Ook kan een vermelding op Twitter nog wel eens wat reacties opleveren. Probeer het gewoon eens.

Leestip: Hulpgids: je team versterken met een top SEO tekstschrijver

Platforms

Er zijn ook platforms waarop je een vacature kunt plaatsen waar zelfstandig ondernemers op kunnen reageren. Kijk eens op websites zoals hieronder zijn vermeld. Je zult je eerst moeten registreren en je moet de opdracht zelf formuleren, maar er zullen zeker geïnteresseerde freelancers zijn die reageren. Hopelijk zijn er genoeg ZZP’ers die nog op zoek zijn naar een goede werkgever. De kosten voor het inhuren van een freelancer variëren nogal. Er zijn beginnende ondernemers die de juiste opleiding hebben, goed werk kunnen doen en zeker betaalbaar zijn. Bedenk wel dat ook freelancers inkomstenbelasting moet betalen, BTW moeten afdragen en hun eigen premies en verzekeringen moeten regelen.

Marktplaatsen voor freelancers

Upwork.com is een internationale marktplaats voor freelancers waar vraag en aanbod bij elkaar samen komen. Upwork zorgt ook voor de afhandeling van het papierwerk. Dat is een voordeel voor zowel de werkgever als voor de freelancer. Voor deze service worden wel kosten (soms tot 20%) in rekening gebracht.

Freelance.nl is naar hun eigen zeggen de grootste werkmarktplaats van Nederland. Het inschrijven als opdrachtgever en zelfstandige is gratis. Alle freelancers kunnen reageren op opdrachten binnen een bepaalde categorie. Tekstschrijvers vallen binnen de categorie ‘tekst en vertaling’. Je kunt meerdere sollicitaties verwachten op een oproep.

Uitgelicht: SEO teksten laten schrijven | Inhoudelijk en optimale SEO performance

Op hoofdkraan.nl kan je gratis een professionele freelancer voor je opdracht vinden. Je hoeft maar enkele gegevens in te vullen en kunt al snel een geschikte freelancer vinden. Hoofdkraan zelf geeft aan: “binnen 24 uur meerdere offertes, geheel gratis en vrijblijvend.”

Ook op Marktplaats.nl kan je terecht om opdrachten te zoeken en te plaatsen. Er staan steeds meer freelancers en kleine bedrijven op marktplaats die hun service aanbieden. Je kunt zelfs zoeken op afstand van jouw kantoor of huisadres.